Közélet

Villám csapott a strandoló tömegbe

Egy ember meghalt, egy tucat pedig megsérült az egyesült államokbeli, népszerű Venice Beach tengerpartján, miután egy "ritka" villámcsapás sújtott le a strandolókra – számolt be a történtekről a CNN amerikai hírtelevízió.

A Los Angeles-i halottkém hivatala szerint egy, a húszas évei közepén járó fiatalember vesztette életét a parton. Azt egyelőre nem tudták megállapítani, hogy a férfit a villámcsapás ölte-e meg, megfulladt vagy a tömeg taposta el.

A tűzoltóság szóvivője a CNN-t úgy tájékoztatta, hogy a villám helyi idő szerint vasárnap délután 3 előtt csapott a vízbe, illetve a partra. A mentőknek legalább 13 sebesültet kellett ellátniuk. Egy embert a vízből húztak ki; az egyelőre nem tisztázott, hogy ő azonos-e az elhunyt fiatalemberrel. Egy sérültet súlyos, hatot kielégítő állapotban szállítottak kórházba.

A helyi meteorológiai szolgálat is észlelte a szokatlan “felhő-talaj villámcsapást” és Twitter-oldalán arra figyelmeztetett, hogy aki mennydörgést hall, inkább maradjon fedél alatt, amíg az el nem vonul.

Több szemtanú is beszámolt Twitter-oldalán a villámról. Leírásuk szerint robbanásszerű volt a jelenség, amely a közeli épületek cserepeit is lerepítette.

Mint a villám

Kevés kellemetlenebb dolog akad, mint ha egy romantikus pillanatunk kellős közepén a mögöttünk álló fába villám csap – ezt örökítette meg egy Mexikóban selfie-ző pár

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik