Közélet

Veszélyben voltak a kenusok a Tisza-tóban

Két kenust is elsodort a vihar a nádasba, ezért a vízirendőröknek kellett őket kimenteni.

Az első esetben a rendőrségtől egy hatvani lakos kért segítséget, akit társával együtt a Tisza-tó sarudi medencéjében ért el a vihar, és kenujukkal önerejükből nem tudtak biztonságos helyre evezni – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőre a vele szolgálatban lévő természetvédelmi őrrel indult el a mentésre, és közben folyamatos telefonos kapcsolatot tartott az esőben sodródó kenusokkal, hogy azok a helyzetükről tájékoztassák. A kereséshez a járőr segítséget kapott egy a közelben hajózó halőrtől. A kutatást nehezítette, hogy a nagy erejű szél mindig más területre sodorta a kenut, végül egy nádasba hánykolódva találtak rájuk. A két átázott embert a rendőrségi hajóba ültették át, kenujukat pedig a halőr hajójával szállították el.

A rendőrségi kisgéphajó a kikötőbe tartott, amikor újabb jelzés érkezett a járőr szolgálati rádiójára arról, hogy a térségben egy másik kenu is veszélybe került. A rendőr a hajójával azonnal visszafordult és társaival a két turista mentésére indult. A kenusokat távcső segítségével találták meg egy nádfalba szorulva, hajójuk már teljesen megtelt vízzel. A két kenust is átültették a rendőrségi hajóba, majd a csónakokkal együtt a közeli kikötőbe vitték őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik