Közélet

Társai segítségére sietett a dobos, mikor halálra gázolták

A Budapest Jazz Orchestra 36 éves zenésze egy velük tartó, keresztbe fordult Opelt próbált letolni az M3-asról, mikor nekik csapódott két jármű.

Társainak próbált segíteni a Budapest Jazz Orchestra 36 éves dobosa, Mohay András, amikor vasárnap hajnalban halálra gázolták őt az M3-as autópályán – írja a Bors.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta: egy Opel eddig ismeretlen okból szalagkorlátnak ütközött, és keresztbe fordult az autópálya Budapest felé vezető oldalán; ezt a kocsit próbálták meg letolni az útról, amikor egy kisbusz és egy személyautó nekik csapódott. Egyelőre még az sem tisztázott, melyik jármű okozta a halálos balesetet – tette hozzá.

A Bors úgy tudja, az Opel is a zenekarhoz tartozott, András nekik próbált segíteni, hogy ne legyenek útban. Kiderült, hogy a keresztbe fordult autónak ütköző mikrobusz is velük tartott. A Budapest Jazz Orchestra egy debreceni koncertről jött hazafelé az M3-ason.

A zenekar vezetőjét a kórházban érte utol a Bors. Kollmann György elmondta, hogy ő a bal karján és a térdén sérült meg. Már kihallgatták a rendőrök, de a lapnak nem tudott hosszasan beszélni a történtekről, mert még nem volt olyan állapotban.

A balesetben öten sérültek meg. A zenekar közleménye szerint a többi tag a körülményekhez képest jól van. Mohay András emlékét megőrzik – ígérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik