Közélet

Ismert jazz-dobos volt az M3-ason halálra gázolt férfi

A Budapest Jazz Orchestra 36 éves dobosa, Mohay András volt az autós, akit segíségnyújtás közben gázoltak halálra az autópályán.

A zenekar a weboldalán közölte, hogy “az M3-ason Debrecenből hazafelé halálos baleset történt, mely érintette a zenekar egyik részét. Mohay András, a zenekar dobosa a balesetben életét vesztette, három embert a zenekarból könnyebb sérülésekkel az Egri Kórházba szállítottak.” Hozzátették: “A körülményekhez képest a zenekar további tagjai jól vannak.”

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban azt közölte, hogy egy személyautó és két mikrobusz ütközött össze az autópályán Budapest felé, Nagyútnál. Az OKF közleménye szerint a baleset helyszínén egy autós állt meg segíteni, akit elgázoltak és életét vesztette.

Az agriatv.hu információi szerint a zenekar több autóval tartott Budapest felé, amikor az egyik kocsi a belső szalagkorlátnak ütközött, és keresztbe fordult az autópályán. A heol.hu úgy tudja, hogy ennek az autónak akart segíteni Mohay András, aki autóját a leálló sávban helyezte biztonságba.

Fotó: MTI

Az agriatv.hu cikke szerint ekkor érkezett a csapat mikrobusza, amelyik nekiment a keresztben álló kocsinak. Majd az összeütközött járművekbe egy újabb mikrobusz  csapódott, amely a heol.hu információi szerint már nem a zenekarhoz tartozott. A beszámomlók szerint ez volt az, amelyik halálra gázolta a dobost.

A zene.hu oldalán megjelent rövid életrajz szerint Mohay András 1978-ban született Budapesten, és a X. kerületi állami zeneiskolában kezdte zenei tanulmányait, majd érettségi után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob tanszékén tanult tovább. Játszott a hazai jazzélet meghatározó alakjaival, többek között Szakcsi Lakatos Bélával, Vukán Györggyel, Oláh Kálmánnal és Tony Lakatossal, valamint több külföldi neves művésszel is volt alkalma játszani, köztük volt Chico Freeman, Erik Truffaz, Rosario Giuliani, Peter King.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik