Közélet

Kigyulladt egy társasház Kőszegen

Az épület harmadik emeletéről egy embert kellett kimenekíteni, a ház lakóit kiköltöztették, és ideiglenesen a Jurisics kollégiumban helyezték el.

A házból összesen hetvennégy felnőttnek (köztük egy mozgáskorlátozottnak) és tizenkilenc gyermeknek kellett kiköltöznie, valamint két háziállat számára is elhelyezést kellett biztosítani.

A tűzoltók továbbra is a helyszínen dolgoznak, megbontották és átvizsgálják a tetőteret, a lakóknak (akik tűzoltói és rendőri kíséret mellett térhettek vissza otthonaikba, hogy felmérjék a károkat) pedig az értékmentésben segítenek.
Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a tűz miatt az épület harmadik emeletéről egy embert kellett kimenekíteni.

A társasház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, a lángokat két vízsugár mellett egy létrasugárral is oltották, a tetőteret pedig hőkamerával vizsgálták át. A lángok megfékezésében kőszegi, szombathelyi, sárvári és körmendi tűzoltók vettek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik