Közélet

Először rablással, most perrel próbálkozik

Egy amerikai férfi mindenképp ki akar rámolni egy gyorséttermet.

A 23 éves Nigel Sykes először 2010 novemberében támadt rá egy delaware-i pizzériára: a hátsó bejáraton beosonva fegyvert fogott az ott dolgozókra és a bevételt követelte. Ekkor 140 dollárt (mai árfolyamon kb. 30 ezer forintot) zsákmányolt, azonban távoztakor az alkalmazottaknak sikerült lefegyverezniük és a rendőrök kiérkeztéig lefogniuk.

Közel négy év elteltével most épp ebből szeretne tőkét kovácsolni az akkori elkövető.

Keresetet nyújtott be, ugyanis elmondása szerint a rablás miatt felbőszült pizzások nem érték be az elfogásával, ütötték-verték és még egy tál forró levest is a nyakába öntöttek, pedig már rég védekezésre képtelen állapotba került. Sőt, a beadvány a rendőrökre is kitér, akik ahelyett, hogy segítették volna, elkezdték a sokkoló pisztollyal kínozni. 

Az azóta eltelt idő szerencsére elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a testi és lelki megpróbáltatásokat dollárban is ki tudja fejezni: a hat alkalmazottól fejenként húszezret, a két eljáró rendőrtől összesen ennyit és a pizzériától további százezret követel. A számla végösszege így 240 ezer dollár, ami nagyjából 55 millió forint. 

Tegnap még azt hittük, hogy az áldozat miatt rendőrt hívó elkövetők ostobák voltak – mára már kiderült, hogy csupán amatőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik