Közélet

Machetével akarták levágni egy férfi kezét egy amerikai mecset vezetői

Azzal vádolták a reggeli imára érkezett férfit, hogy ellopott több, pénzzel teli perselyt az imahelyről.

A 46 éves áldozatnak azt volt a szerencséje, hogy a lopásért járó büntetés végrehajtására használt machete pengéje nem volt elég éles, és nem sikerült vele átvágni a férfi csuklóját – jelentette a philly.com. A lopással vádolt férfit kórházba szállították a félresikerült kézfejlevágás után. Állapotáról nem közöltek információt.

Az eset egy Philadelphiában található mecsetben történt, a reggeli ima után – közölte a helyi rendőrség. A meg nem nevezett áldozat reggel négy órakor érkezett meg a lakóházban kialakított iszlám imahelyre, és a szertartás után ment oda hozzá a mecset imámja és emírje, és azzal vádolták meg, hogy több, pénzzel teli perselyt is ellopott a helyről.

Az áldozat tagadta a vádakat, de a mecset két vezetőjét a rendőrség közlése szerint ez nem érdekelte. A férfit a mecset hátsó részébe rángatták, majd jobb kezét egy tuskóra helyezték, majd az emír egy machetével rácsapott csuklójára, átvágva bőrt és az ínakat. Levágni a kézfejét azonban nem sikerült, mert a penge nem volt elég éles – közölte a rendőrség.

A rendőrség három nappal később tartóztatta le a mecset emírjét, a 37 éves Merv Mitchellt, és lefoglalták a büntetés végrehajtására használt machetét. A hely 35 éves imámja szökésben van. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik