Közélet

Meghalt egy hétéves kislány a Paskál strandon

A Hír24 információi szerint a gyerek már 20 perce a víz alatt volt, amikor rátaláltak.Másfél órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

A hétéves gyerek épp – egy külsős táboroztatás keretében – úszásoktatáson vett részt a nagymedencében. A Hír24 információi szerint a kislány már 20 perce a víz alatt volt, amikor rátaláltak. Adatlapján édesanyja állítólag feltüntette a pedagógusoknak, hogy a gyermek nem tud úszni.

   Szűcs Panni, a BVK Holding kommunikációs vezetője azt mondta, a kislány egy táborozó csoport tagjaként fürdött a strandon, felügyelőtanára jelenlétében történt a baleset.

Kerestük az Országos Mentőszolgálatot. Tájékoztatásuk szerint kora délután riasztották őket a budapesti Paskál strandhoz. A kislány újraélesztését a helyszínen lévők már a kiérkezésük előtt megkezdték. Az újraélesztést a mentők folytatták, megpróbálták megmenteni a gyereket, de nem sikerült.

Úgy tudjuk, a mentőknek el kellett látnia az úszásoktatót is, mert a történtek után rosszul lett.

A strandfürdőt kiürítették.

A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, az ügyben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondtalan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás, ismeretlen tettes ellen. A körülményeket vizsgálják.

A Paskál Strandfürdő a Google térképén:


Nagyobb térképre váltás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik