Közélet

Egymást érik a balesetek a hőségben

A rendőrség több óvatosságot kér.

Az első hírek szerint egy ember meghalt, nyolc megsérült a 4-es főúton, amikor Fegyvernek és Kisújszállás között két autó ütközött össze. Később újabb áldozatot követelt a baleset, egy sérült meghalt, miközben kórházba vitték. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek a séprültek számát is pontosította: a két autóban nyolcan utaztak, a balesetnek hat sérültje van. 

Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a belső sávot Tata után, miután egy autó a szalagkorlátnak ütközött.

Helikopterrel mentettek ki két sérültet az M3-as autópályáról, ahol a 162-es kilométernél délben történt baleset. A megyei rendőrség sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy egy román rendszámú kocsi ütközött a szalagkorlátnak a sztráda Nyíregyháza felé vezető oldalán, az autóban utazó négy ember közül ketten súlyosan megsérültek.

Baleset történt Békés megyében is. Fának csapódott egy autó Vésztő és Doboz között. A sofőr életveszélyes, utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

„Óvatosabban a kánikulában!” – kérte az ORFK Kommunikációs Szolgálata, külön figyelmeztetve rá, hogy a tartós hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre, türelemre van szüksége, mert ilyenkor kockázatosabb közlekedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik