Közélet

Dunába gurult kocsi, baleset, óriási dugó

Helikopteres mentés, torlódás: akadozik a hétvégi közlekedés az utakon.

Helikopterrel mentettek ki két sérültet az M3-as autópályáról

Ketten sérültek meg súlyosan abban a közlekedési balesetben, amely az M3-as autópálya 162-es kilométerénél, a Nyíregyháza felé vezető oldalon történt szombat délben – közölte a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Egy román rendszámú személygépkocsi ütközött a szalagkorlátnak, az autóban utazó négy ember közül ketten súlyosan megsérültek, értük mentőhelikoptert küldtek. Az autópálya érintett szakaszát lezárták.

Nagy a torlódás az M0-son és az M7-esen is

Tíz kilométeres kocsisor torlódott fel az M0-son az M5-ös felé Diósd térségében, és az M7-es Balaton felé vezető oldalának Pest megyei szakaszán is csak lépésben lehetett haladni.

Az M0-s 13-as kilométerénél – ahol júniusban egy balesetben kiégett egy kamion – javítási munkákat végeznek, emiatt hétfő hajnalig a három sávból kettőt lezárnak. Mivel a hőségriasztás miatt felfüggesztették a kamionstopot, a nehézgépjárművek szombati megjelenése csak súlyosbította az ezen a szakaszon egyébként is előre látható tumultust.

FRISSÍTÉS: Még mindig tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé Diósd térségében, ezért a 13-as kilométernél javítási munkákat végző szakemberek a két lezárt sávból egyet megnyitnak a torlódás mérsékléséért – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szombat délben az MTI-vel.

Dugó esetén a Balaton déli partja felé igyekvők a 7-es főútra térhetnek le, ahol hétvégén szintén az átlagosnál jóval nagyobb a forgalom, míg az északi part felé némi kerülővel iktatható ki az M7-es. Az M1-es autópályára letérve Székesfehérvár irányába a 811-es úton, később Veszprém felé a 8-as főúton érdemes továbbautózni, végül a 72-es főúton közelíthető meg a Balaton északi partja. Az érintett térségek felé igyekvők az Útinform ügyeletétől kaphatnak friss közlekedési információkat.

A Dunába gurult egy kocsi Dunaújvárosnál

A Dunába gurult és elmerült egy személygépkocsi Dunaújvárosban, az alsó Duna-parton szombaton, a járműben nem tartózkodott senki – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A jármű az alsó Duna-parton az Alsó sétány egyik öbölkikötőjénél parkolt, tulajdonosai a gépkocsi mellett tartózkodtak. Eddig tisztázatlan okokból az autó egyszer csak elindult, a Dunába gurult és elmerült.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a gépkocsi a parttól nagyjából hat-nyolc méterre lehetett a Dunában, hajózási útvonalon. A katasztrófavédelem fővárosi búvárai három-négy méteres mélységben találták meg a gépkocsit, majd a dunaújvárosi tűzoltók segítségével csőrlővel a partra vontatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik