Közélet

Négymilliót adnak a rendőrt meglövő rablókért

Öt éve már az M1-es történt tűzharcnak, de a támadókat még keresik.

Felemelték a nyomravezetői díjat a csaknem öt évvel ezelőtti, az M1-es autópályán, Bicske közelében történt rablási kísérlet ügyében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken, hozzátéve: a rendőrség akkor kétmilliós díjat tűzött ki, melyhez az érintett cég – a Group 4 Security Kft – további kétmillió forintot tett hozzá nemrégiben.

Mint ismert, 2009.szeptember 17-én éjszaka a Group 4 Security Kft. pénzszállító autóját lövésekkel bírták megállásra a sztrádán, a tetteseket azonban később megzavarták a helyszínre érkező rendőrök. A támadók ismét tüzet nyitottak, ezúttal a rendőrautót célozták és a benne ülőket. Végül elmenekültek, zsákmányt nem sikerült szerezniük. Egy egyenruhást viszont életveszélyesen megsebesítettek.

A rendőrség kéri, aki a támadókkal vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

Nyomravezetői díj

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit tanúvallomás keretében előadja és azt a bíróság előtt is fenntartja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.A díjkitűzés visszavonásának jogát az elrendelő fenntartja. Amennyiben a díjkitűzés visszavonásának közzététele után érkezik a jelentkezés, azt elkésettnek kell minősíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik