Közélet

Fenyő-gyilkosság – Felmentést kér a védő

Bizonyítottság hiánya - erre hivatkozott Rohác ügyvédje.

Bizonyítottság hiányában felmentést kért Rohácra a Fenyő-gyilkosság elsőrendű vádlottjának ügyvédje védőbeszédében, a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön – írja az MTI. A bíró szeptemberre napolta el a tárgyalást, ám jelezte azt is, hogy sajtóinformációk szerint a másfél évtizeddel ezelőtti négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás ügyében is befejeződött a nyomozás, ha pedig abban az ügyben vádat emelnek, azt a pert eljárásjogi okokból egyesíteni kell a Fenyő-gyilkosság ügyével. Abban az egyesített eljárásban pedig az elsőfokú ítélet meghozatalára is jóval később kerülhet sor, mintha csupán a Fenyő-gyilkosságról kellene dönteni.

Mint ismert, Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én Budapesten, a II. kerületi Margit utcában lőtték fejbe. A sarkon, egy piros lámpánál ült kocsijában, amikor gyilkosa odalépett hozzá. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyeket menekülés közben eldobott. Már akkor tudták a rendőrök: ezt profi csinálta

A vádirat szerint Rohác ismeretlen személytől kapta megbízását. Összesen két embert vontak be az „akcióba”. Rohac és egyik társa, Ladislav Trnka szerezték be a gépfegyvert, a lőszereket és a hangtompítót, majd harmadik segítőjükkel követték Fenyőt, hogy feltérképezzék mozgását, az útvonalakat, amelyeken rendszeresen közlekedik. A három bűnöző a gyilkosság napján, délután 4 óra körül a II. kerületi Törökvész utcában, a Vico székháznál várta áldozatát. Amikor kiszemeltjük elindult, a nyomába eredtek. Amikor a vállalkozó kocsija megállt az említett piros lámpánál, csak néhány kocsi volt köztük. A piros jelzés éppen kapóra jött, feltorlódott a forgalom. Rohác ekkor kiszállt, és amint Fenyő autójához ért, elővette a kabátja aló a fegyvert és tüzet nyitott. Mindez 17 óra 50 perckor történt. Egy-másfél méterre állt meg tőle és két sorozatlövést adott le, majd elfutott. Fenyő János percek alatt belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik