Közélet

Gyermekük védi a szigetszentmiklósi horrorszülőket

A fiú, akit testvéreivel együtt kínoztak, vertek, megerőszakoltak, azt mondta, hiányzik neki az apja és anyja is

Amikor a nyomozók meghallgatták a kicsiket a szörnyűségekről, ők nyíltan beszéltek mindenről, amit szigetszentmiklósi házukban át kellett élniük. Nem sokkal később azonban egyikük védeni kezdte az akkor már előzetes letartóztatásban lévő férfit és feleségét, mert az átélt borzalmak ellenére ragaszkodik hozzájuk. Azt mondta, hiányoznak neki – írja a Blikk.

Pedig a kisfiúnak, akinek vallomása akár át is írhatja a vádakat, rengeteg kínzást kellett átélnie. A hatóságok szerint el kellett viselnie, hogy szülei különböző szexuális játékokat játszottak vele, és arra kényszerítették, hogy közösüljön saját lánytestvérével. Az ételek, amiket ettek, nem egyszer emberi ürülékből készültek. A kisfiú mindennek ellenére azt állítja, szereti a szüleit.

“A bántalmazott gyermekeknek nincs viszonyítási alapjuk” – magyarázta a lapnak a kisfiú érzelmeit Hang András pszichológus. „A sok bántalmazás beépül a személyiségükbe, és magukban keresik a hibát, magukat okolják a terrorért. Általában a szülő a tetteit úgy állítja be, mintha rosszalkodásáért büntetné a gyermekét” – fejtette ki a szakember, aki hozzátette: a kicsik számára a szülők jelentik a biztonságot, ezért van az, hogy sok esetben még a legborzalmasabb tettek után is ragaszkodnak hozzájuk. Gerencsér András ügyvéd szerint ilyen esetekben előfordul az is, hogy az áldozatok továbbra is rettegnek, szinte félelemből tesznek vallomást.

Az ügyben valószínűleg ősszel várható ítélet.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik