Közélet

Vagánykodni akarhatott a lányt elsodró pilóta

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, mi több, előzetesben látná. A lány, akit a repülő elsodort kritikus állapotban van.

Beismerő vallomást tett az a pilóta, aki szerda délelőtt kisrepülőgépének kerekével elsodort egy 18 éves lányt Pusztaszeren. Az 55 éves férfi a nyomozóknak azt mondta, vezetéstechnikai hibát vétett.

A nyomozás eddigi adati szerint a gép délelőtt 10 óra körül szállt fel egy utassal a fedélzeten. A földről többen figyelték a repülőt. A gyanú szerint a pilóta – megszegve a légi közlekedésre vonatkozó szabályokat – túl alacsonyan repült, az egyik ilyen manőver közben sebesítette meg életveszélyesen a fiatalt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közölte: a tanúvallomások alapján megalapozott a gyanú arra, hogy a férfi szándékosan idézett elő veszélyhelyzetet. Az egyenruhások őrizetbe vették a pilótát és kezdeményezik előzetes letartóztatását is.

A Blikk csütörtökön arról írt, hogy a baleset egy szülinapi bulin történt.  A lány koponyasérülést szenvedett, a lap szerint a légi mentők azonnal mesterségesen kezdték lélegeztetni, és a szegedi Traumatológiai Klinikára vitték, ahol a család kérésére semmit sem árultak el a fiatalról, a delmagyar.hu értesülései szerint állapota kritikus. A szerencsétlenség után a pilótát azonnal kihallgatták.

Önfeledten fotózták a kecskeméti fiatalok szerda délelőtt, ahogy a magasban szülinapos barátjukkal manőverezik egy pilóta, néhány perccel később pedig már kétségbeesetten próbálták élesztgetni 18 éves társukat – írja a Blikk. Az ultrakönnyű gép futóműve sodorta el a lányt a pusztaszeri leszállópályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik