Közélet

Kritikus állapotban a kisrepülővel elütött lány

A fiatalt egy szülinapi bulin sodorta el a repülő Pusztaszeren. Életveszélyes koponyasérüléssel került kórházba.

Önfeledten fotózták a kecskeméti fiatalok szerda délelőtt, ahogy a magasban szülinapos barátjukkal manőverezik egy pilóta, néhány perccel később pedig már kétségbeesetten próbálták élesztgetni 18 éves társukat – írja a Blikk. Az ultrakönnyű gép futóműve sodorta el a lányt a pusztaszeri leszállópályán.

A sérültet életveszélyes koponyasérüléssel, mentőhelikopter szállította kórházba. A lap úgy tudja, a lányt a légi mentők azonnal mesterségesen kezdték lélegeztetni, és a szegedi Traumatológiai Klinikára vitték, ahol a család kérésére semmit sem árultak el a fiatalról, a delmagyar.hu viszont úgy tudja, a tini állapota kritikus. A szerencsétlenség után a pilótát azonnal kihallgatták.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség az eset kapcsán azt közölte, a pilóta manőverezés közben vesztette el uralmát a gép felett, melynek kerekével végül elsodorta a fiatalt. Az ügyben légi közlekedés veszélyeztetés miatt indult eljárás. A rendőrség a baleset körülményeit és a felelősség kérdését szakértők bevonásával vizsgálja. A pilótát kihallgatása után őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik