Közélet

Csúszik Rezesova ítélete

Többi időre van szüksége az ügybe bevont igazságügyi szakértőnek.

Mégsem folytatódik jövő héten a másodfokú eljárás – tudta meg a hvg.hu. Így szeptermberben tartják a következő tárgyalásokat, ítélet is akkor születhet. A bíróság fenntartotta addig is a vádlott előzetes letartóztatását, ami ellen Eva Rezesova fellebbezett, mert házi őrizetben szeretné várni a döntést.

Az ügybe bevont újabb szakértő kért halasztást, mert több időre van szüksége. Császár Gergely így július 20-án adja majd le elkészült elemzését, amely már a június végén, valós körülmények rekonstruálásával megrendezett bizonyítási kísérlet eredményeire is épít. Mivel ez az időpont már a bírósági ítélkezési szünet idejére esik, a Budapest Környéki Törvényszék szeptember elejére tűzte ki a folytatás időpontját, akkor viszont szeptember 8. és 12. közt minden nap tárgyalást tart majd, hogy lezárja az utóbbi évek legjelentősebb közlekedési büntetőügyét.

Mint ismert, a végzetes baleset 2012 augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban.

Ahogy arról beszámoltunk, első fokon az ügyész legalább tíz évre szerette volna börtönben tudni a négy ember haláláért felelős asszonyt, ám a bíróság másképp döntött: Rezesova hat év fogházbüntetést kapott. Minden érintett fellebbezett. A milliomosnőt a döntés után házi őrizetbe helyezték, ám nem sokáig örülhetett, december elején ismét előzetesbe küldték, mondván, semmi nem köti ide, ráadásul a kiemelkedő vagyoni háttér és külföldi kapcsolatrendszere megkönnyítheti a dolgát, ha úgy dönt, megpróbálja elhagyni az országot.

A szlovák milliomosnő és “stábja” kismillió fronton igyekezett bizonyítani, hogy nem ő a ludas a történetben, az eljárás alatt újabb és újabb állítások cikáztak, milyen okok vezettek a tragikus balesethez. Ennek fényében a vád, a védelem és a sértettek jogi képviselője is beadványokkal „bombázta” a bíróságot. Rezesovának egy új szakértőt is sikerült kiharcolnia “menet közben”, a dolog érdekessége, hogy a neves szaktekintélynek számító Melegh Gábort korábban az ügyészség is felkérte, ám akkor a szakember nem vállalta az esetet összeférhetetlenségre hivatkozva. Ám őt végül mégis kizárták, helyette Császárt vonták be.

Nem ez az első alkalom, hogy halasztani kell a pert, májusban, amikor kezdődött volna a tágyalássorozat, a vádlott beteg lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik