Közélet

Horror az M3-ason: új szakértőt harcolt ki Rezesova

baleset-m3 (ingyens, baleset m3-ason)
baleset-m3 (ingyens, baleset m3-ason)

A bíróság ugyanakkor számos indítványt visszadobott, például, hogy elmeorvost is bevonjanak.

Újabb tárgyalási napot tartottak a négy ember haláláért felelős szlovák gázoló ügyében kedden, Gödöllőn. Korábban a vád, a védelem és a sértettek jogi képviselője is beadványokkal „bombázta” a bíróságot, ezekről döntöttek most. Ennek fényében látható, mi az, amit ismét nagyító alatt vizsgálnak majd az eljárásban, ahogy az is, mivel nem kívánnak egyáltalán foglalkozni a továbbiakban.

Fotó: MTI

Se új ellenőrző igazságügyi szakértő, se elmeorvos

A Budapesti Környéki Törvényszék emlékeztetett, a vád korábban új ellenőrző igazságügyi orvosszakértő kirendelését kérte, ezt az indítványt visszadobták, ahogy a sértetti jogi képviselő indítványait is. Ugyanakkor hozzáfűzték, utóbbi észrevételeit figyelembe veszik a továbbiakban.

A védelem három bizonyítási indítványából kettőt söpörtek le, ezek közül az egyik arról szólt, hogy vonják be az ügybe az általuk felkért igazságügyi elmeorvost. A másik pedig, hogy a bíróság ismertesse annak a pszichológus szakértői vizsgálatnak az eredményét, amely a gázoló és volt párja – egyben az ügy tanúja, Erik Fisher – gyermekelhelyezési perében készült Szlovákiában. Ugyanakkor a férfit ismét meg fogják hallgatni.

Zöld út az újabb műszaki szakértőnek

A „befutó” az az indítvány lett a védelem részéről, amelyben újabb műszaki szakértő kirendelését kérték. A bíróság emellett közölte, egyúttal az eddig érintett valamennyi műszaki szakértő is feladatot kap mégpedig, hogy kinetikai elemzést készítsenek az újonnan készülő szakértői véleményben vázolt lehetőségekről.

Korábbi hírek szerint Eva Rezesová és ügyvédje egyebek mellett elsősorban arra szeretnének választ kapni,  hogy a vétlen kocsi hirtelen sávváltását a szakértő által megjelölt 170 kilométer per órás sebességgel észlelhette-e időben az ittas autós, pedzegetve ezzel azt, hogy bár kissé gyorsan, de szabályosan haladt, ellenben a másik jármű hirtelen vágott ki elé.

Szakértőáradat október végén

A bíróság a tervek szerint október 29-én, együtt kívánja meghallgatni az összes szakértőt.

Fotó: MTI

A végzetes baleset több mint egy éve, augusztus 21-én hajnalban történt az M3-as autópályán. Az ittas nő, Eva Rezesova terepjárójával egy kocsinak ütközött: hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társuk két nappal később, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik