Közélet

Lezuhanó bolti redőny ölt meg egy hároméves kislányt

Egy jótékonysági rendezvényen volt anyukájával egy fagylaltozónál, amikor a bolt feltekert acélredőnye a tömegbe dőlt, maga alá temetve a kisgyereket.

A fagyizó előtt nagyjából húsz-harminc ember lehetett a járdán, amikor a helyi sajtóban megjelent hírek szerint nagyjából kilencszáz kilogramm súlyú acélredőny rázuhant a kislányra az amerikai Philadelphiában. „Olyan volt, mintha lassított felvételt néztünk volna” – mondta el a Philadelphia Inquirernek egy szemtanú, aki először azt gondolta, hogy senki sem sérült meg. Aztán meghallotta a sikoltozást, miután a kislány anyjának és a közel álló embereknek feltűnt, hogy az acélredőny a hároméves Wynter Larkinra zuhant.

A rendőrség közlése szerint az acélrendőny a kerettel együtt nagyjából kilencszáz kilogrammos volt
Fotó: NBC Philadelphia

Nagyjából 25-30 ember kellett ahhoz, hogy a nehéz acélredőnyt leemeljék a kislányról, aki szemtanúk elmondása szerint már akkor élettelennek tűnt. „Lehetett látni az arcán a redőny lenyomatát” – mondta el egyikük. A kislányt azonnal kórházba szállították, de fél órával később már csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok.


25-30 ember ereje kellett ahhoz, hogy leemeljék az acélból készült biztonsági rendőnyt a kislány testéről
Fotó: CBS Philly

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta az acélból készült biztonsági redőny lezuhanását. A hatóságok az érintett fagylaltozót ideiglenesen bezárták, és rendőrségi helyszínelők vizsgálták át a kerettel együtt ledőlt redőnyt. Az NBC Philadelphia információi szerint a tartócsavarok nem voltak megfelelően rögzítve a falba, és az okozhatta a tragédiát, de hivatalos magyarázat egyelőre nincsen az esetre.

Wynter Larkin

A helyi szabályozás értelmében az épülettulajdonosok felelnek a bolti redőnyök karbantartásáért és biztonságos üzemelésükért, és a hatóságok csak akkor tartanak ellenőrzéseket, ha panasz érkezik hozzájuk. Ami egészen eddig egyszer sem történt meg. Ugyanakkor néhány környéken lakó ember azt mondta az NBC-nek, hogy egy ideje már nehézkesen tudták a boltosok leengedni és lezárni a redőnyt.

A kislány szülei, akik egy éve éltek a környéken, nem nyilatkoztak a helyi sajtónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik