Közélet

“Meglőtt kisgyerekkel” zsaroltak egy hevesi asszonyt

A három férfi csaknem tízmillió forintot csikart ki a 71 éves nőtől.

A hevesaranyosi asszony múlt héten tett feljelentést a rendőrségen. Azt mondta, már hónapok óta zsarolják. Kálváriája idén tavasszal kezdődött, akkor ismerkedett meg egy emberrel, aki a ház körüli munkákban segített neki. A férfi egyik alkalommal az idős nő pincéjében talált egy fegyvert – vagy egy fegyvernek látszó tárgyat – és elkérte azt. Az asszony nekiadta a holmit.

Néhány nappal később, a 71 éves nő otthonában két férfi jelent meg, akik azt állították, hogy civil ruhás nyomozók. Közölték az asszonnyal, hogy az elajándékozott fegyverrel meglőttek egy gyermeket, ezzel pedig nagy bajba sodorta magát. Ugyanakkor hozzáfűzték, nem lesz semmi probléma, ha kapnak néhány millió forintot.

A páros a következő hónapokban többször megjelent a nőnél újabb és újabb összegeket követelve. Egy idő után azonban elfogyott a pénze, akkor azt akarták, hogy vegyen fel hitelt, ám azt idős kora miatt nem kaphatott.

Végül egy harmadik férfi is érkezett a két zsarolóval, aki azzal a mesével állt elő, hogy ő a meglőtt kisfiú édesapja. Elmondta, gyermeke lebénult és  akadálymentesítenie kell a lakását, ezért pénzt követelt. Ugyanez a férfi két nappal később ismét megjelent a nőnél, felpakolt pár értékes szerszámot és elment.

Az asszony másnap fordult a rendőrséghez. Addigra csaknem 10 milliót adott át a három zsarolónak. A nyomozók rövid idő alatt azonosították és elkapták a tetteseket, egyikük besétál a csapdába: azt hitte, újabb összeg üti a markát, ám helyette terrorelhárítók várták a találka helyszínén. Másnap társait is elkapták, kiderült nem csak hárman voltak benne az zsarolásban, volt egy negyedik társuk is. A többieket Borsodnádasd és Pétervására közelében kapták el.

Az egri nyomozók házkutatás közben megtalálták a „kölcsönvett” szerszámokat és két fegyvernek látszó tárgy is előkerült. Hogy a kár megtérüljön, a rendőrök lefoglaltak két értékes kocsit és jelentős mennyiségű készpénzt.

A négy férfit a rendőrség zsarolással gyanúsítja. Jelenleg mindannyian őrizetben vannak és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is – derült ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik