Közélet

Undorító bűncselekmény – letartóztatás nélkül

A rendőrök saját magukat is meglepték azzal, hogy az elkövetőt hagyták elsétálni.

Az Idaho állambeli Kuna városában vasárnap reggel Tricia Gillaspy arra ébredt, hogy egy vadidegen férfi anyaszült meztelenül besétál a hálószobába. Sikítására férje azonnal fegyvert ragadott és ordítva követelte az ádámkosztümös betörőtől, hogy távozzon.

A 25 éves Matthew Coomes azonban nem igazán érezte veszélyben magát, s mindaddig meg se mozdult, míg a pisztoly csövét nem érezte a koponyáján. Meglepő módon ekkor is csak a házból volt hajlandó kijönni, az előkertből egy tapodtat sem engedett – ami nem baj, így a rendőröknek nem kellett megkeresniük.

Míg férje az elkövetővel foglalatoskodott, Tricia felmérte a ház állapotát – és nem hitt a szemének. Az egy dolog, hogy a betörő egy kihúzható csaptelepen keresztül egy fiókba folyatta a vizet, ezzel elárasztva az egész szintet, de odaürített a szoba közepére, majd a produktummal összekente a falakat.

A rendőrök mindezek ellenére nem tartóztatták le a férfit, hanem hazafuvarozták és átnyújtottak neki két idézést. A későbbiekben a helyi rendőrkapitány bevallotta, hogy önmagában a betörés miatt is az őrizetbe vétel lett volna a helyes megoldás.

Az elkövető egyébként (saját bevallása szerint) nem emlékszik semmire – azt viszont elismerte, hogy előző este ivott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik