Közélet

Ismét csúszik a zalai vérfertőzők pere

Először a vádlottak nem jelentek meg, most a tanúk maradtak távol.

A tanúk távolléte miatt 2014. szeptember 10-re napolta a vérfertőzéssel vádolt férfi és lánya ügyét a Zalaegerszegi Járásbíróság – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék. Az első tárgyalási napot április 23-án tartották, pontosabban csak tartották volna, akkor ugyanis a vádlottak nem jelentek meg a bíróságon, a bíró  pedig jobb híján elrendelte, apát és lányát vezessék elő. Egyúttal kitűzte a következő tárgyalási napot. Ám május 21-én is csak egyikük, az apa jelent meg rendőrök kíséretében, lánya nem volt ott, ahogy a beidézett tanúk sem.

A férfi ügyvédje akkor zárt tárgyalást kért, a bíró pedig helyt adott az indítványnak, így az újságíróknak el kellett hagyniuk a termet. Az ügyet szerdán tárgyalták volna ismét, ám a tanúk ezúttal sem jelentek meg. A következő tárgyalás szeptember 10-én lesz, ugyancsak zárt ajtók mögött.

Ahogy arról beszámoltunk, a vád szerint az apa 2005 és 2013 között, pontosabban meg nem határozható időpontokban, több alkalommal is közösült lakásukban saját lányával, a másodrendű vádlottal. A vádirat szerint a viszony a lány 18 éves korában kezdődött, kezdetben gyakoribb, később egyre ritkuló együttlétekkel. A kapcsolatból 2008-ban egy fiú, 2011-ben pedig egy kislány született. A Blikk nem sokkal azután, hogy fény derült az esetre, azt írta, a kapcsolatból született egy harmadik gyermek is, ám ő meghalt.

A vádat igazságügyi genetikai szakvéleménnyel támasztotta alá az ügyészség. Az apa beismerő, míg lánya részben beismerő vallomást tett a nyomozás alatt. Mivel a vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabb, ezért törvényi lehetőség van szabadságvesztés helyett enyhébb büntetés kiszabására, az ügyész ennek fényében a férfira pénzbüntetést kért, gyermekével szemben pedig próbára bocsátást indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik