Közélet

Egy harmadik gyermeket is szült apjának a zalai lány

A most 26 éves fiatal nő azt mondta, apja rendszeresen megerőszakolta. Az ügyészség szerint azonban nem volt ellenére a vérfertőző viszony.

Évek óta suttogták a Zala megyei faluban, milyen betegesen vonzódott az apa a lányához – írja a Blikk. A lapnak egy a neve elhallgatását kérő hivatali dolgozó elmondta, a fiatal anyuka azzal fordult hozzájuk, hogy tegyenek valamit, mert apja rettegésben tartja. Akkor feljelentést is tett a rendőrségen. Később visszavonta volna vallomását, de addigra már elindult a lavina.

A gyerekeket ezután vette védelembe az illetékes gyámhivatal, és kiderült: a kicsik apja a nagyapjuk is. A családra csak a segélykérés után figyeltek fel. Azelőtt soha sehonnan nem érkezett jelzés, hogy baj lenne. A gyerekek rendesen jártak és járnak iskolába és óvodába – magyarázta a lapnak Horváth Ágnes családgondozó, aki hozzátette: az anya állítása szerint a kicsik azért születtek meg, mert a férfi rendszeresen megerőszakolta. Az ügyészség szerint viszont a nőnek nem volt ellenére apja közeledése. A nyomozás nem igazolta az erőszakot.

Az ügyészségen a fiatal anyuka testvére tett feljelentést, akit a férfi szintén zaklatni próbált.

Ahogy arról a Hír24 beszámolt, a férfi 2005-ben kezdett szexuális kapcsolatot saját gyermekével. Az apa akkor 38, lánya pedig 18 éves volt. A viszony nyolc évig tartott, egészen 2013 januárjáig. Az ügyészség közölte, ez idő alatt napi rendszerességgel közösültek egymással. A kapcsolatból két gyermek született: 2008 januárjában egy fiú, 2011 októberében pedig egy kislány.

A Blikk csütörtökön azt írta, a kapcsolatból született egy harmadik gyermek is, ám ő pár nap után meghalt.

Bár a faluban sokan tudtak a bűnös viszonyról, a védőnői szolgálatnál 8 év alatt senkinek sem tűnt fel a vérfertőzés. A lap azt írja, megkeresték a fiatal nőt, de nem volt ínyére az érdeklődés, magából kikelve, köpködve zavart el a portájáról mindenkit. A lap szerint édesapja elköltözött tőle és közös gyermekeiktől, de a mai napig rendszeresen találkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik