Közélet

Megölte nyolcvanéves férjét, majd megfőzte a szívét, orrát és péniszét

A 71 éves „női Hannibal Lecter” egy mozsárral ütötte agyon a férfit, majd feldarabolta, és megfőzte néhány testrészét.

Az idős nő egy hónapja gyilkolta meg nyolcvanéves férjét a Franciaország északi részén található Longwy városában, de az esetről csak most számolt be a francia sajtó. Az esetről szóló hírek szerint egy fűszerek őrlésére használt mozsárral verte agyon a férfit, majd kivágta a szívét, valamint levágta az orrát és a péniszét, és a testrészeket egy edényben megfőzte.

Azt nem lehet tudni, hogy a csak „női Hannibal Lecterként” emlegetett nő evett is-e férje megfőzött testrészeiből – írta a francia sajtó egy igazságszolgáltatási forrásra hivatkozva. A nyugdíjast másnap délelőtt tartóztatták le. A beszámoló szerint tetőtől talpig férje vére borította. A rendőrséget az egyik szomszéd riasztotta. Az idős francia nőt azóta egy börtön pszichiátriai osztályán tartják fogva.

Ügyvédje, Caroline Depretz szerint a meg nem nevezett hölgy „nyilvánvalóan tévképzetektől szenved”, és pszichiátriai vizsgálat alá fogják venni, hogy kiderítsék, beszámítható-e, és büntetőjogi felelősségre lehet-e vonni a brutális gyilkosság miatt.

Novemberben hasonló eset történt Franciaország déli részén. Akkor egy Afganisztánban végzett katona ölt meg egy 90 éves férfit, majd felgyújtotta a holttestet, majd kivágta a szívét és a nyelvét, és a nyomozóknak tett vallomása szerint a testrészeket megsütötte és evett azokból. A nyomozóknak azt mondta, hogy a fejében lévő hangokat követte az idős férfi megölésekor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik