Közélet

Segítségért tárcsázott, az üzenetrögzítőt kapcsolták

Az amerikai férfi jobb híján lelőtte az egyik betörőt.

A floridai Port Richey-ből származó áldozat elmondása szerint az éjszaka közepén arra ébredt, hogy négy megtermett férfi rugdossa őt, a feleségét és a mostohaanyját. Mikor úgy érezték, hogy a fizikai abúzus kellően megfélemlítette a lakókat, a rablóbanda elkezdte összeszedni az értékes ingóságokat.

A 911 tárcsázásával az áldozat első körben a helyi tűzoltóságnál kötött ki, akik gondolkodás nélkül kapcsolták a rendőrséget – itt viszont rossz gombot nyomott meg a diszpécser és a férfit átkapcsolta egy olyan üzenetrögzítőre, amely külön felhívja arra a figyelmet, hogy “ha ez egy vészhelyzet, tegye le a telefont és tárcsázza a 911-et“.

Mire a vonal túloldalán egy ember szólalt meg, a még folyamatban lévő bűncselekmény megakadályozása érdekében az áldozat hátulról meglőtte az egyik betörőt. Tekintettel arra, hogy nyilvánvalóan önvédelemből cselekedett, vádemeléstől nem kell tartania.


A pillanat, mikor az üzenetrögzítő után emberhez került az áldozat.

Az elkövetőket végül elkapták, s a rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy a félrekapcsolás érdemében nem növelte reakcióidejüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik