Közélet

Eltévedt golyó ölte meg a fiatal apát

A házfalon keresztül lőtte fejbe szomszédját véletlenül egy férfi. A fiatal apa aznap halt meg, amikor hazavitte a kórházból újszülött kisfiát.

A 33 éves Justin Ayers a feleségével és családtagjaival együtt ünnepelte a az Apák Napján született kisbaba megérkezését floridai otthonában, amikor este hat órakor egy lövedék csapódott be a házba, és hátulról fejen találta a fiatal apukát, aki azonnal meghalt. A golyó egy 9 mm-es pisztolyból indult útjára, nagyjából hatvan méternyi távolságból, a szomszédos házból, amikor a 62 éves Charlels Shisler a ravasznál fogva emelte fel pisztolyát és az véletlenül elsült – írta a Panama City News Herald.


Justin Ayers, újszülött gyermekével
Fotó:Facebook

A lövedék Shisler ablakán keresztül távozott a házból, lyukat ütve a szúnyoghálón, majd átrepült egy nagyjából húszméternyi, közepesen sűrű fás területen, áttörte Ayersék kertre nyíló üvegajtaját, és a házba jutva pont fejen találta a férfit – közölte a helyi rendőrség. A golyó útját visszakövető rendőrök letartóztatták Shislert, aki a beszámoló szerint eleinte “nagyon ellenséges” volt, de később a hallgatás jogát feladva elmondta, mi történt.

Állítása szerint pisztolya véletlenül sült el, amikor a ravasznál fogva felemelte. “Az átkozott fegyvert általában alig lehet elsütni”, és csak akkor lehet vele lőni, ha nagy erővel van meghúzva a ravasz – közölte a rendőrökkel a 62 éves férfi. Shislert nem szándékos emberölés vádjával tartoztatták le, valamint azért, mert volt elítéltként pisztoly volt nála. Korábban azért ítélték el, mert rejtett fegyver volt nála.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik