Közélet

Szondi utcai lövöldözés: újabb két férfit fogtak el

Immár öt férfi ellen folytatnak kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt eljárást.

Újabb két férfit fogott el a rendőrség a fővárosi, Szondi utcai kábítószerfogás ügyében – közölte a honlapján a rendőrség szerda kora reggel. A közlemény szerint a 33 éves K. Cs.-t hétfőn, a 26 éves V. Gy.-t pedig kedden vették őrizetbe, és javasolják előzetes letartóztatásukat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának munkatársai csütörtök este fél nyolc körül egy belvárosi szálloda parkolójában intézkedtek három külföldi férfival szemben. Egyikük, H. A. autóval megpróbált elmenekülni a helyszínről, miközben több parkoló járműnek ütközött. A rendőrök a menekülő jármű kerekére két lövést adtak le. Az eset során senki sem sérült.

A menekülő autójának csomagtartójában 26 csomag, összesen több mint 30 kilogramm – az elvégzett gyorsteszt szerint – marihuánát találtak és foglaltak le.

A rendőrség indítványára a bíróság a három férfit – a 41 éves H. A.-t, a 47 éves I. H. J.-t és a 27 éves H. J.-t – vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte.

Az öt férfi ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

A rendőrség pénteken számolt be sajtótájékoztatón az elfogásról, a BRFK felderítő főosztályának vezetője, Maroshelyi Attila akkor elmondta, hogy a lefoglalt kábítószer értéke negyvenmillió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik