Közélet

Feleségverőt büntet az utca népe (18+)

Perceken át ütlegelte és rugdosta az utcán állva a nőt, akinek segítségére végül a környéken lévő emberek siettek.

A kínai Csangcsou város egyik utcáján lejátszódott jelenetet az egyik ház ablakából rögzítette egy lakó. A videóhoz mellékelt leírás szerint egy férfi verte a feleségét, méghozzá igencsak brutálisan: volt, hogy olyan erővel rúgta fejen, hogy a nő látszólag élettelenül terült el a földön. Egy ideig senki sem mert közbelépni a boltokkal övezett kis utcában, ahol többen is végignézték, ahogy a férfi ököllel üti és rugdossa a nőt.

Végül azonban a szemtanúk megelégelték a nő ütlegelését, és páran rátámadtak a férfira, aki köré egy pillanat alatt tucatnyi ember került, akik ütötték, ahol érték. Csak azt sajnáljuk, hogy nem kapott eleget. Valamint azt, amikor látni, hogy a megvert nő férje a segítségére siet, kérlelve a tömeget, hogy ne verjék meg a férfit.

Kínában megszokottnak és elfogadottnak számít, hogy a férfiak verik a feleségüket, és ez ellen a hatóságok is nehezen vagy alig lépnek fel. Kínában élő külföldiek beszámolói szerint majdhogynem teljesen megszokott látványnak számít a kínai városok utcáin a párjukat ütlegelő férfiak látványa, amelyekre a járókelők magánügyként tekintenek és tartózkodnak attól, hogy közbelépjenek. A kínai kormányzat csak ez elmúlt pár évben kezdett el a családon belüli erőszak visszaszorításával foglalkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik