Közélet

Saját sírját ásatta meg a fiatal anyukával a soltvadkerti késelő

A féltékeny élettárs kis híján megölte barátnője ismerősét, ezután derült fény arra, hogy korábban a gyermekei anyjára is késsel támadt.

Emberölés kísérletével és kényszerítéssel vádolják azt 28 éves fiatalt, aki tavaly áprilisban mellkason szúrta élettársa ismerősét, hónapokkal korábban pedig arra kényszerítette gyermekei édesanyját, hogy ássa meg saját sírját. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a támadó előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A férfi 2007 óta élt élettársi kapcsolatban Soltvadkerten a 24 éves nővel, két gyermekük is született. Kapcsolatuk időközben megromlott, ugyanis a férfi egyre gyakrabban nyúlt az italhoz, részegen pedig féltékenykedett és előfordult, hogy bántalmazta párját. Emiatt a nő tavaly év elején elköltözött a vádlottól, de a férfi folyamatosan könyörgött neki, hogy menjen vissza hozzá.

2013. április 1-jén – húsvéthétfőn –  a támadó a délelőtti órákban megjelent volt élettársa bérelt lakásán, azonban ott találta a nő egy férfi ismerősét is, aki korábban a vádlott munkatársa volt. Emiatt ismét jelenetet rendezett, és azt mondta, este 10 óra körül visszamegy. Napközben leitta magát, este 10 óra körül telefonon szólt élettársának, hogy indul hozzá. A nő – aki betegen feküdt otthon – próbálta erről lebeszélni, de gyermekei apja hajthatatlan volt. Ismerőse még mindig nála volt: mivel félt, megkérte őt, hogy maradjon ott.

A részeg férfi este 11 óra körül érkezett meg. Kérlelte volt párját, hogy béküljenek ki, költözzön vissza, de a nő nem állt kötélnek. A támadó ezután felszólította a lakásban lévő 33 éves ismerőst, hogy menjenek ki, mert beszélni akar vele. A gyanútlan férfi követte a sötét utcára. Végül a kapu előtt álltak meg. A vádlott felelősségre vonta egykori munkatársát, majd előhúzott egy 13 centiméter pengehosszúságú kést, a feje fölé emelte majd szúrt. A férfi reflexszerűen maga elé kapta bal karját, így a kés a felkarján keresztül hatolt a mellkasába. A dühöngő tett egy-két kaszáló mozdulatot még hátráló áldozata felé, közben azzal fenyegette, hogy megöli, egészen a város központjáig üldözte így. A férfi életveszélyes állapotba került, ha nem műtik meg, belehal sérüléseibe.

A vádlottat további bűncselekménnyel is vádolja a főügyészség, kiderült ugyanis, hogy 2012 augusztusában, akkor még közös soltvadkerti otthonukban többször megrúgta, majd egy 15 centiméter pengehosszúságú késsel lábszáron szúrta élettársát. Ezután késsel arra kényszerítette a fiatal anyukát, hogy menjen ki az udvarra és ássa meg a saját sírját a kutyaól mellett. A nő ásni kezdett, két arra sétáló ismerőse akadályozta meg a további erőszakot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik