Közélet

A házában összegyűjtött szemete zúzott halálra egy nőt

Az idős nő a ház alagsorában volt, amikor a földszinten felhalmozott kacatok súlya alatt beszakadt a padló, és az évek alatt felhalmozott szemete agyonnyomta.

A hatóságoknak több mint egy napba került, mire a lomok alatt megtalálták a 66 éves nő holttestét a Connecticut államban található Cheshire városában. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a rendőrséget egy postás riasztotta előző hét csütörtökön, miután már több mint egy hete gyűltek a levelek a nő postaládájában. A kiérkező rendőröket derékig érő szemét fogadta a házban, amit hiába kutatták át, nem találtak senkit.

A rendőrök ekkor úgy ítélték meg, hogy veszélyes lenne folytatniuk a keresését a megfelelő szerszámok és eszközök nélkül, és a tűzoltóság, valamint a helyi egészségügyi és építésügyi hatóságok segítségét kérték. A nő holttestét végül szombat délelőtt találták meg az alagsorban, a felette lévő emelet beszakadása után rázuhant lomok alatt, miután a mentőegységek egy lyukat vágtak a ház oldalába. A kutatásban kifejezetten a halottak felkutatására kiképzett keresőkutyák és a rendőrkutyák is segítettek.

A helyi halottkém egyelőre nem közölte, hogy pontosan mi volt a nő halálának az oka, és azt sem, hogy pontosan mikor halt meg. Az első vizsgálatok szerint a padló egy-másfél héttel korábban szakadhatott be, és még nem lehet tudni, hogy a 66 éves Beverly Mitchell azonnal életét vesztette, vagy még élt pár napot a házában évek alatt felhalmozott kacatok súlya alatt. A szomszédok elmondása szerint a zárkózott, magányos nőről tudni lehetett, hogy gyűjtögető, de arról fogalmuk sem volt, hogy mennyi lomot gyűjtötte össze a házában.

Ez nem mondható el egy texasi férfiről, aki több mint egy évet élt le a háza tetejére ácsolt fészerszerűségben, miután házában annyi minden halmozott fel, hogy az összes szoba lakhatatlanná vált a kacatok miatt. A férfit az önkormányzat többször is megbírságolta a házában és környékén uralkodó áldatlan állapotok miatt – még börtönben is volt emiatt – és a héten már sikerült bírósági úton kényszertakarítást végezniük, miután a tűzoltóság életveszélyessé minősítette az épületet a sok lom miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik