Közélet

Veszekedés közben felgyújtotta barátnőjét

Tüzes véget ért egy szerelmespár vitatkozása Detroiot városában.

Az 59 éves férfi nem sokkal péntek éjfél után hajtotta végre tettét, amely miatt akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. A helyi hatóságok közlése szerint a férfi az otthonában veszekedett negyvenéves barátnőjével, amikor a vita közben “elvesztette a fejét”, kiment egy benzines kannáért, majd a lakásban leöntött a nőt, és felgyújtotta – közölte a helyi sajtó.

A helyi tűzoltóság gyújtogatásokkal foglalkozó vezetője a helyi sajtónak elmondta: a nő másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a dereka felett. Az áldozat jelenleg kritikus állapotban fekszik egy kórházban. Mivel a férfi ellen még nem emeltek vádat, nevét nem hozták nyilvánosságra.

A tűzoltóság közlése szerint a tűzben a padló, ágynemű és szőnyeg is lángra kapott. A férfit elfogták, és a hatóságok közlése szerint szándékos gyújtogatással fogják vádolni, amiért a helyi törvények szerint akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Feltehetően emberölési kísérlet miatt is bíróság elé kell állni. Az ügyben még zajlik a nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik