Közélet

Welsz és Portik MSZP-s miniszterekkel bulizhatott

A titkosszolgálatok gyanúja szerint az olajszőkítésről ismert Portik Tamás a bujkálása idején a vele jó barátságban lévő Welsz Tamástól szerezhetett hamis papírokat – írja a Blikk. Olyan privát rendezvényről is beszámoltak, ahol két korábbi miniszter és egy polgármester is velük bulizott.

Az öngyilkosságot elkövetett Welsz Tamás üzleti és baráti kapcsolatban is állt Portik Tamással, akit egykor az olajszőkítésekkel hoztak összefüggésbe, s a 90-es évek ismert merényleteinek – így például Fenyő János médiavállalkozó kivégzése, az Aranykéz utcai robbantás – megrendelésével gyanúsítanak.

A két férfi ügyleteiről a titkosszolgálatoknak terjedelmes mennyiségű jegyzőkönyvük van. Az egyik rendvédelmi szerv azt vizsgálja, hogy Portik bujkálása alatt kitől szerzett hamis papírokat. Fennáll a gyanú, hogy segített neki a jó külföldi kapcsolatokkal rendelkező Welsz – értesült a Blikk.

Szerintük Portiknak azért volt szüksége Welszre, mert bevétele egy része nem legálisan keletkezett, s ezt tisztára kellett mosni. A hatóságoknak tudomása van több olyan találkozóról is, ahol az MSZP felső vezetésébe tartozó politikusok kerültek kapcsolatba Portikkal és Welsszel. Így többek között egy olyan átmulatott éjszakáról is, ahol a két férfi évekkel ezelőtt egy szórakozóhely privát rendezvényén két miniszterrel és egy polgármesterrel, valamint több, a hazai életben meghatározó szerepet betöltő nagyvállalkozóval bulizott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik