Közélet

Vádat emeltek az élettársát agyontaposó niklai férfi ellen

A nő tavaly karácsony előtt szakítani akart, mire a férfi megütötte és az úttestre zuhanó áldozatát megtaposta; élettársa halála után a vádlott feladta magát.

A férfi és élettársa niklai otthonukban éltek, köztük gyakoriak voltak a veszekedések. Tavaly december 22-én a vádlott és a sértett az esti órákban egy ismerősüktől hazaindultak. A sértett az utcán összeveszett a vádlottal és kijelentette, hogy nem akar vele élni. Emiatt a vádlott több alkalommal ököllel arcul ütötte a sértettet, aki az úttestre zuhant, ahol a vádlott tovább folytatta a bántalmazást, a sértett gyomorszájára taposott – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség közleményéből

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos koponya és belső sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen meghalt. A bántalmazást követően a vádlott elmenekült, majd még aznap a nagykanizsai rendőrkapitányságon feladta magát.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik