Közélet

Ingyenzacskótolvajokra csapott le a rendőrség Miskolcon

20 darab kiflizacskót fedezett fel a biztonsági őr a 79 éves nyugdíjas és 58 éves fia kosarában, ezért haladéktalanul értesítette a szerveket – írja a Blikk.

Az idős miskolci asszony fia segítségével vásárolt be, jó pár ezer forintot otthagytak fizetéskor a közért kasszájában. Elmondásuk szerint a kosarukba beleesett az a henger, amelyről a pékáruknál letéptek néhány darab nejlonzacskót. A kijáratnál a biztonsági őr, átvizsgálta a bevásárlókocsit: néhány reklámújságot és az ingyenes zacskókat találta meg. A henger, amin nagyjából 20 zacskó volt, mint kiderült 750 forintba kerül, ezért azonnal hívták a rendőrséget – írja a Blikk.

A történet innentől rémálommá változott, az idős beteg asszonyt és fiát előállították a kapitányságra. A bűncselekményért az idős asszonyt és fiát közmunkára akarták ítélni, ők azonban fellebbeztek. Ügyvédjük szerint ügyfelüket ingyenes termék eltulajdonításával gyanúsították meg, vagyis nem okozhattak kárt. Az eljárás költsége viszont a zacskók és a henger értékének akár százszorosa is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik