Közélet

Meghalt egy TEK-es Budapesten

Az egyenruhás főbe lőhette magát.

Főbe lőtte magát egy TEK-es Budapesten – írja a Velvet. A lap úgy értesült, az eset a XIII. kerületben történt.

Valószínűsítik, hogy öngyilkos lett, kevés rá az esély, hogy szolgálati fegyverének tisztítása közben érte baleset a Terrorelhárítási Központ munkatársát.

A Hír24 úgy tudja, az egyenruhás saját otthonában vetett véget életének.

Egy szomszéd a Velvet újságírójának elmondta, hogy a 35 év körüli férfit egyre rosszkedvűbbnek látta az utóbbi időben. A férfi egyedül élt, lánya, akiről többször kijelentette, hogy mennyire szereti, az édesanyjánál lakott.

Az információt a Terrorelháírási Központ is megerősítette, mint írták, a “mai napon otthonában holtan találták a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársát.A rendkívüli haláleset körülményeit a BRFK közigazgatási eljárás keretében vizsgálja, az elsődleges szakértői vélemények kizárták az idegenkezűséget.”

 

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot.

Problémák a fegyverrel

Mintha megszaporodtak volna a fegyverrel dolgozók körében előforduló problémákkal kapcsolatos hírek mostanában: előbb egy 22 éves, a rá bízott pénzt eltulajdonító pénzszállítóról derült ki, depressziós, és bizonyos tekintetben egy 15 éves gyerek szintjén él, gondolkozik, most pedig itt ez a TEK-es hír.

A fegyvert hivatásszerűen viselőkre fokozottan kell figyelni, a törvény szerint orvosi és pszichológiai alkalmassági vizsgálaton is át kell esniük, amit 40 éves koruk előtt legfeljebb 5 évenként meg is kell ismételni. A munkáltatónak is figyelnie kell alkalmazottját: „A rendelet szerint a munkáltató köteles soron kívüli alkalmassági vizsgálatot kezdeményezni, ha a lőfegyver tartására jogosultnál olyan körülményt (betegséget, állapotromlást) észlel, amely a lőfegyver biztonságos tartására való további alkalmasságát kétségessé teszi.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik