Közélet

Pénzbüntetéssel megúszta, hogy halálra gázolt két biciklistát

A földkörüli túrán lévő kerékpárosokat Thaiföldön gázolta halálra egy kisteherautó. A sofőr kevesebb mint hétezer forintos büntetést kapott.

A brit pár 2011 nyarán indult el biciklivel egy föld körüli túrára, és Thaiföld a 23. ország volt, ahova Európa, a Közel-Kelet és Kína után eljutottak. Nagyjából száz kilométerre jártak Bangkoktól keletre, amikor a kisteherautó halálra gázolta őket. Az swns.com beszámolója szerint a 25 éves sofőr az autó padlójára esett kalapjáért nyúlt, amikor elvesztett irányítását a jármű felett, és nekicsapódott Peter Rootnak és Mary Thompsonnak.

A sofőrt a rendőrség letartóztatta a tavaly februárban történt gázolás után, de ügyében csak decemberben hoztak ítéletet. Az swns.com cikke szerint a thaiföldi férfi bűnösnek vallotta magát gondatlanságból elkövetet emberölés vádjában, amiért akár tíz évig tartó börtönbüntetéssel is sújthatták volna.


Peter Root és Mary Thompson
Fotó: twoonfourwheels.com

Ezzel szemben a sofőr a két ember halálával végződő baleset okozását megúszta egy ezer thai bátos, azaz átszámítva alig hétezer forintos pénzbüntetéssel, valamint két év felfüggesztett börtönnel, mert megbánást tanúsított, elismerte bűnösségét és figyelembe vették jó előéltét – írta az swns, a brit áldozatok halála kapcsán indított angliai bírósági meghallgatásra hivatkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik