Közélet

Gazdája előtt vertek agyon egy kis kutyát a közteresek

Híresen – vagy inkább ahogy azt a cikkben szereplő példa is mutatja – hírhedten keménykezűen bánnak az illegálisan tartott kutyákkal Pekingben.

Sokkoló történetet közölt a Nanfanggal egy, a kínai főváros egyik híres iskolájában dolgozó külföldi férfi, akinek kiskutyáját a szeme láttára verték agyon botokkal a brutális módszereiről ismertté vált kínai közterület-felügyelők. Indokuk az volt, hogy a gazdi nem tudott felmutatni hivatalos iratot, ami bizonyítja, hogy a kis félszemű kutya az övé volt. És az, hogy piciny kutya rájuk mordult.

A gazdi – akinek a nevét kérésére a Nanfang nem közölte – elmondása szerint szombat délelőtt sétáltatta a lakás közelében a nála pár hónapja lévő, az utcáról kimentett kutyáját, amikor három férfi lépett oda hozzá, és a kutya iratait követelték. Leírása szerint ketten a közterület-felügyelők egyenruháját viselték, a harmadik pedig civilben volt, és kissé ittasnak tűntek – szombat délelőtt.

A férfi elmondta nekik, hogy még nincsenek meg a hivatalos papírok, mert a kutya csak rövid ideje van nála, hozzátéve, hogy már intézi az iratokat, és ezt dokumentumokkal tudja bizonyítani – de ez a köztereseket nem érdekelte. Az sem, hogy a Jack nevű kutya oltási papírja rendben voltak. Közölték a saját bevallás szerint ekkor már kissé feszült, ideges és emiatt nekik beszólogató férfival, hogy nagy bajba kerülhet az engedély nélkül tartott kutya miatt.

A gazdi ekkor úgy döntött, hogy egyszerűen továbbsétál, ott hagyva a köztereseket, de amikor nekiindult, a kutya rámordult a három férfira és vakkantott egyet. Ekkor kitépték a kezéből a pórázt, majd egy bottal jó erősen fejen vágták az ebet, és az állat egy hang nélkül a földre rogyott. Majd még háromszor fejen csapták, berakták egy fekete táskába, beszálltak egy jelöletlen autóba és elhajtottak, ott hagyva a teljesen döbbenten álló gazdit, aki az eset után hiába ment a rendőrségre, ott közölték vele, hogy semmi sem tudnak kezdeni az ügyben.

És, hogy milyen kutyáról van szó? Milyen eb volt az, ami annyira megrémítette a köztereseket, ami olyan veszélyes volt, hogy az utcán, gazdája szeme láttára agyon kellett verni? Ilyen:

A félszemű Jack, akit gazdája szeme láttára vertek agyon a közeterület-felügyelők Pekingben
Fotó:Nanfang

Ajánlott videó

Olvasói sztorik