Közélet

Down-kóros kisfiút is átvertek a csalók

Kamu fogyasztói csoporttal verték át a Down-szindrómás fiú családját, akik kezelésre akartak gyorsan hitelt szerezni – írja a Bors. Az elmaradt gyógyászati eljárás miatt a fiú fél arca lebénult.

Nyolcszázezer forintba került volna egy pécsi magánklinikán egy osztrák specialista kezelése, amelyre a család gyorsan szeretett volna hitelt felvenni. „Ákos Down-szindrómás, emellett hallókészüléket és nagyon erős szemüveget hord, visszeresek a lábai, ízületes. Rengeteg gyógyszert szed, amitől tönkrement a mája” – mesélt kálváriájukról a Borsnak Nyitrainé Cseh Zita, a fiú édesanyja.

Egy hirdetésben ígértek gyorsan és olcsón kínált hitelt, amelyről nem közölték velük, hogy valójában fogyasztói csoportról van szó, sőt később le is tagadták azt. Szerződéskötéskor és első havi részletként 122 ezer forintot kellett befizetni. Pénzt viszont még akkor sem kaptak. Ekkor felmondták a szerződést.

„A kezelésre így nem lett meg a pénz, ezért Ákos később a fél arcára lebénult, szívószállal etettük tíz hónapig” – kesereg az édesanya.

Az ügyben nemrég zárult le a nyomozás vádemelési javaslattal. Kiderült, ötezer károsulttól több mint egymilliárd forintot csaltak ki hasonló módszerekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik