Közélet

Csoportosan támadtak a rendőrökre Budapesten

Egyikük egy kisgyermekkel a karjában próbálta megütni az egyenruhást.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség – egyebek mellett – csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsít két férfit és egy nőt, akik rátámadtak három, velük szemben intézkedő rendőrre a napokban. Ketten előzetesbe kerültek, harmadik társukat még keresik.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyenruhások bejelentés alapján mentek ki a IX. kerületi, Márton utcai lakáshoz. Igazoltatni akarták az ott lévőket, ám a két férfi szidni kezdte a járőröket és azt kiabálták, hogy megverik őket.

Eközben egyikük – karjában egy kisgyerekkel – ököllel megütötte az egyik rendőrt a fején, majd később rátámadt a másik egyenruhásra is, őt nagy erővel meglökte. Eközben két cinkosa – a másik férfi és a nő – a helyszínen intézkedő harmadik rendőrt taszigálta.

Az ügyészség a rendőrt ököllel bántalmazó férfit, valamint női társát gyanúsítottként hallgatta ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Emellett a nyomozó ügyészek a férfival súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint kiskorú veszélyeztetésének gyanúját is közölték – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik