Közélet

Túlélte a medvetámadást

Futás közben találkozott egy alaszkai nő a vadállattal, hiába tetette magát halottnak, nem úszta meg súlyos sebek nélkül. kilométereket tett meg a hegyekben sérülten, mire biztonságba került.

Súlyos sérülései ellenére több mint 3,5 kilométeren át vonszolta magát segítségért egy amerikai nő, aki barnamedve-támadás áldozatává vált egy alaszkai katonai támaszponton.

Az állat zúzódásos sebeket ejtett a nő nyakán, karján és lábán, jelenleg egy anchorage-i kórházban ápolják, állapota stabil – közölték illetékesek.

A támadás még vasárnap reggel történt. A nő futni indult az erdőbe. Amikor meglátta az anyamedvét két boccsal, a földre vetette és halottnak tettette magát, a medve azonban odament hozzá, és rásújtott a mancsával, több helyen sebeket ejtve a nőn.

Az áldozat később több kilométert gyalogolt a hegyes terepen, hogy segítséget keressen. Egy arra járó talált rá, és a támaszpont kórházába szállította, onnan vitték át az anchorage-i kórházba – mondták el a támaszpont illetékesei hétfőn sajtótájékoztatón.

Mark Sledge, a bázis környezetvédelemért felelős illetékese heroikusnak nevezte a nő erőfeszítéseit arra, hogy sebesülten elmeneküljön az állat elől.

A nő, aki kérte, hogy személyazonosságát ne hozzák nyilvánosságra, alig emlékezik a támadás körülményeire, olyan gyorsan történt a dolog – közölte a alaszkai kórház illetékese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik