Közélet

Halál a határon – megszólalt a rendőrség

A megyei főkapitányság szerint a férfi szakszerű és gondos ellátást kapott, de vizsgálják a körülményeket.

Közigazgatási eljárást indított a rendőrség a szerb nyugdíjas halála kapcsán, aki múlt szombaton lett rosszul és vesztette életét a röszkei határátkelőnél. Az eset kapcsán a asrbija.blog – a Blic napilap alapján –  arról írt, hogy a férfinak az árvíz miatt kellett elhagynia az otthonát. Bécsbe igyekezett a fiához, de a magyar határon leszállították a buszról, mert nem volt nála elég készpénz, hogy belépjen az unió területére. A 66 éves férfi három órát töltött egy erre a célra fenntartott helyiségben, ahol szívrohamot kapott és meghalt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden kiadott közleményében úgy fogalmaz, „ az utas nem felel meg a beutazási feltételeknek”, ezért feltartóztatták. A határrendészek felvették a kapcsolatot a 66 éves férfi Bécsben élő fiával, akit tájékoztattak édesapja beutazásának akadályáról, majd a férfit – kilenc ügyintézésre váró utassal együtt – a határátkelőhely várótermébe kísérték, biztosítva a lehetőséget arra, hogy ott várja meg rokonát, aki Bécsből megy érte kocsival.

Közölték, többször beszéltek telefonon a feltartóztatott férfi fiával, aki elmondta, édesapja beteges. Éppen ezért gyakran ránéztek, és érdeklődtek, hogy van. A férfi nem mondta, hogy rosszul van, csak azt jelezte, hogy fázik, úgyhogy adtak neki egy takarót.

Amikor rosszul lett, azonnal megkezdték az ellátását, közben folyamatosan kapcsolatban álltak a mentésirányítóval, az ő utasításait követték. Hiába próbálták újraéleszteni, már a kiérkezett mentők sem tudtak rajta segíteni.

A rendőrség szerint a férfi  a szakszerű és gondos ellátás ellenére halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik