Nagyvilág

Magyar határőrök miatt halhatott meg egy férfi

Mindenét elvitte az ár a Szerbiában élő nyugdíjasnak, aki Bécsbe szeretett volna eljutni a fiához. A magyar határon azonban szívrohamot kapott. Gyerekét vérfagyasztó látvány fogadta.

A szerb nyugdíjasnak az árvíz miatt kellett elhagynia az otthonát. Bécsbe igyekezett a fiához, de a magyar határon leszállították a buszról, mert nem volt nála elég készpénz, hogy belépjen az unió területére. A 66 éves férfi három órát töltött egy erre a célra fenntartott helyiségben, ahol szívrohamot kapott és meghalt.

A tragikus eset előtt az idős férfi felhívta Bécsben élő fiát, ő mesélte el a szerb Blic napilapnak a történetet, amit a srbija.blog idéz.

“Fél kilenc körül beszéltünk utoljára, akkor már a rendőrök is szóba álltak velem, de csak annyit mondtak, hogy az apám nagyon rosszul van. Kérleltem őket, hogy hívjanak mentőt, mert az apám szívbeteg” – mondta a fiú.

Miután a magyar illetékesek nem segítettek neki, a budapesti szerb nagykövetséghez fordult, ahonnan mentőt és tolmácsot küldtek a határra. A kiérkező orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Amikor Vladan három óra múlva megérkezett a határátkelőre, elmondása szerint vérfagyasztó látvány fogadta. Apja meztelen holtteste ugyanabban a szobában feküdt, ahová még életében bevitték, csak egy kis takarót terítettek rá.

A történet a legtöbb oldalon hamar vezető hírré vált, a kommentek zöme arról szól, hogy a magyar határon mindig kenőpénzt kell adni, és messze földön híres a magyar határon dolgozók modortalansága – olvasható a blogon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik