Közélet

Érdi kettős gyilkosság – elfogtak egy férfit

A gyanúsítottat – aki a gyanú szerint tüzet okozott, hogy eltüntesse a nyomokat – vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték.

Elfogták a rendőrök az érdi kettős gyilkosság gyanúsítottját – értesült a Hír24. Egyelőre csak annyit tudni, hogy egy 1973-a születésű férfit gyanúsítanak. A bíróság vasárnap elrendelte előzetes letartóztatását.

Információink szerint a brutális bűncselekmény hátterében féltékenység állt. A tettes a meggyilkolt nő élettársa, a pár egy VII. kerületi lakásban élt együtt. Az asszony közelebbi kapcsolatba került a másik áldozattal, ezt megtudta a gyanúsított. Csütörtökön összevesztek, a nő pedig Érdre ment a férfihoz, élettársa pedig utána. Úgy tudjuk, a férfi korábban is volt már büntetve.

Fotó: Hír24

Mint ismert, az érdi házban péntek hajnalban ütött ki tűz, a tetőtér égett. A tűzoltók megfékezték a lángokat, ám az egyik helyiségben – értesüléseink szerint az emeleten – két holttestet találtak. Ahogy azt a Hír24 délelőtt elsőként megírta, nem sokkal később bűnügyi helyszínelők érkeztek a házhoz, mivel felmerült a gyanú, hogy bűncselekmény történt. Az értesülést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Úgy tudjuk, először a férfi fején találtak olyan sérülést, amely miatt gyanússá váltak a körülmények.

Beluzsárné Belicza Andrea, szóvivő pénteken délután kérdésünkre elmondta, az orvosszakértő egyértelműen megállapította az idegenkezűséget. A rendőrség emberölés miatt indított eljárást – akkor még – ismeretlen tettes ellen. Információink szerint a férfit baltával ölték, a fejére sújtottak le az eszközzel, amelyet megtaláltak a helyszínen, a nőt pedig összeszurkálták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik