Közélet

Kettős gyilkosság történt a leégett érdi házban

A férfit baltával ölték meg, a nőt összeszurkálták. A rendőrség emberölés miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Kettős gyilkosság történt abban az érdi házban, amelyhez pénteken, a hajnali órákban vonultak a tűzoltók, miután az épület teteje lángokban állt. A katasztrófavédelem emberei egy férfi és egy nő holttestére bukkantak az egyik helyiségben, – értesüléseink szerint – az emeleten.

Ahogy azt a Hír24 délelőtt elsőként megírta, bűnügyi helyszínelők érkeztek a házhoz, mivel felmerült a gyanú, hogy bűncselekmény történt. Az értesülést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Úgy tudjuk, a férfi fején találtak olyan sérülést, amely miatt gyanússá váltak a körülmények.

Beluzsárné Belicza Andrea, szóvivő délután kérdésünkre elmondta, az orvosszakértő egyértelműen megállapította az idegenkezűséget. A rendőrség emberölés miatt indított eljárást, a nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

Úgy tudni, a férfit baltával ölték, a fejére sújtottak le az eszközzel, amelyet megtaláltak a helyszínen, a nőt pedig összeszurkálták. Információink szerint a nyomozók azt gyanítják, féltékenység állhat a háttérben. A tettes vélhetően azért gyújtotta fel az épületet, hogy eltüntesse a nyomokat.

Az érdi házban jelenleg is rendőrök dolgoznak.

Érd és a bűn

Érd sikeres Pest megyei település: lakossága folyamatosan nő (2000-2002 között nagyon nagy léptékű volt a beköltözés), mára 65 ezernél is többen élnek itt. Sokáig Európa legnagyobb falva volt, ma a 14. legnagyobb városa az országnak – a szakértők szerint 5000 főnél kisebb település is lehet azonban városias, és több tízezres település is lehet falusias jellegű. (Ma Magyarország legkisebb települése a Zala megyei Iborfia 9 lakóval). Az ismertté vált bűncselekmények száma 2001-ben 4773 volt, ezt azóta sem sikerült szerencsére elérni, de 2007 rossz éve volt a városnak, akkor 4489-cel majdnem sikerült. Ekkor az érdi bűnözés felül is múlt az amúgy hírhedetten magas Pest megyei átlagot. 2008-ban majdnem felére esett vissza az esetszám, és ettől kezdve a megyei átlagnál is jóval alacsonyabb lett a lakosságra vetített bűnügyi mérőszám.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik