Közélet

Megszerezte a nyelvvizsgáját, rendőrök kopogtattak

A győri férfi – állítása szerint – 1999-ben a Rigó utcában sikeres vizsgát tett, a nyelvvizsgaközpontban azonban nem találják az erről szóló adatot. A rendőrség nyomozást indított.

V. László a január végi államvizsgája után, a diploma kiváltása miatt adta le az egyetemen nyelvvizsgapapírjának másolatát, ekkor derült ki, hogy az okmánnyal nem stimmel valami. Az egyetem ugyanis – az ilyenkor szokásos módon – ellenőrizte a papír hitelességét, és a Rigó utcai Idegennyelvi Továbbképző Központ (ITK) rendszerében nem találta az iratot. Ezért feljelentést tettek a férfi ellen, akitől – állítása szerint – házkutatási parancs alapján begyűjtötték az eredeti bizonyítványát, és közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt eljárást indítottak ellene – írja az Origó.

A portál megkereste a győri rendőrséget, akik a nyomozás tényét elismerték, továbbiakat azonban nem árultak el a folyamatban lévő ügy miatt. Annyit viszont elmondtak, hogy a kapitányságon egy másik ugyanilyen ügyük is van, abban is nyomoznak.

Juhász Gyula, az ITK kommunikációs referense szerint többször előfordult már, hogy valaki egy intézményben olyan bizonyítványt mutatott be, ami nem létezett a rendszerükben, de az illető állítja, hogy náluk szerezte. Ugyanakkor arra is volt már példa, hogy csupán pontatlanság vezetett a kellemetlen félreértéshez – tette hozzá.

V. László viszont úgy döntött, mindenképpen polgári peres útra viszi a dolgot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik