Közélet

Hanyag munka miatt szúrta hasba kollégáját

A késelő a történtek után elfutott a helyszínről, a kést pedig eldobta. A mentőket a többi munkás hívta.

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete vádat emelt az ügyészség egy 35 éves férfi ellen, aki 2012 nyarán, a vita hevében hason szúrta egyik munkatársát. Ha a támadót bűnösnek találják, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

A vádirat lényege szerint a két férfi 2012 augusztusában, Budapest X. kerületében végzett útkarbantartási, betonozási munkát segédmunkásként. A vádlott aznap több alkalommal is szóvá tette a tőle külön brigádban dolgozó kollégájának, hogy „helyette kell dolgoznia”, mivel az a csapat a betont egy területen eldolgozatlanul hagyta.

Munkatársa megelégelte, hogy piszkálják, odament hozzá, és miután heves szóváltás alakult ki közöttük, egy alkalommal, ököllel arcon ütötte a vádlottat, aki válaszul a nadrágzsebéből előhúzott egy 10 centiméter pengehosszúságú kés, és azzal hasba szúrta ellenfelét. Ezután elfutott a helyszínről, kését pedig menekülés közben elhajította. A mentőket a többi munkás értesítette.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 8 centiméter mélységű szúrt sérülést szenvedett, vagyis akár életveszélyes állapotba is kerülthetett volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik