Közélet

Nyáron kerül a Kúriához a Hunvald-per

Június 17-én kezdődik harmadfokon a Hunvald-per tárgyalása, majd 24-én és július elsején folytatódik – értesült a Magyar Nemzet.

A vád szerint az Erzsébetvárosban 2002 és 2006 között történt korrupciós ügyben a legfelsőbb bírói fórumon Belegi József háromtagú tanácsa hozhat majd jogerős döntést – tudta meg a Magyar Nemzet Kónya Istvántól, a Kúria elnökhelyettesétől, a büntetőkollégium vezetőjétől.

A Szegedi Ítélőtábla 2013. október 10-én másodfokon részben megerősítette, részben megváltoztatta a Fővárosi Törvényszéken 2012. február 24-én kihirdetett ítéletet. Az eredetileg 25 vádlottas büntetőeljárásban a fellebbezések, egymásnak ellentmondó ítéletek miatt hat vádlott bűnösségéről, illetve büntetéséről kell döntenie a Kúriának.

Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármesterét első- és másodfokon is másfél év börtönbüntetésre, több tízmillió forintnyi kár megtérítésére ítélték. Az egykori szocialista másodrendű vádlottként csaknem két és fél évnyi előzetes letartóztatásban már letöltötte büntetését. A nem jogerős ítéletekkel hűtlen kezelés, hivatali visszaélés bűntette és magánokirat-hamisítás vétségéért két évre a közügyektől is eltiltották, több vádpontban viszont felmentették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik