Belföld

Nem kap 1,8 milliárdot Hunvaldéktól Erzsébetváros

Hunvald György (hunvald györgy)
Hunvald György (hunvald györgy)

Alapvető fogalmi és formai hibák, jogi bakik miatt élből visszadobták az önkormányzat keresetét – számolt be a Népszava.

Elutasította a Fővárosi Törvényszék az erzsébetvárosi önkormányzat keresetét, amelyben a Vattamány Zsolt fideszes polgármester vezette kerület csaknem 1,8 milliárd forintot próbált behajtani a Hunvald-per vádlottjain – írta a Népszava.

A lap pénteki számának közlése szerint a Fővárosi Törvényszék alapvető fogalmi és formai hibák, jogi bakik miatt utasította el a beadványt, amely a jogerősen még le sem zárt ingatlanüggyel összefüggésben követelt volna fejenként több százmillió forintot a vádlottaktól.

A hibák közt említi a lap, hogy a keresetlevélben a megjelölt kamatfizetés ideje nincs dátumhoz kötve, a kamat mértéke ellentmondásos és meghatározatlan, nem egyértelmű a követelt összeg nagysága sem. További hibaként említik azt is, hogy a még le sem zárt ingatlanügyben folyó büntetőper nem jogerős ítéleteivel köszönő viszonyban sincsenek azok a kárértékek, melyeket az önkormányzat a hét vádlottal szemben kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik