Közélet

MSZP: Valódi a szombathelyi drogos videó

A botrányt kirobbantó szocialista képviselő bejelentette, hogy az igazságügyi szakértő valósnak találta a felvételt.

Valós a nyilvánosságra hozott videó – ezzel kezdett Czeglédy Csaba, a közgyűlés MSZP-SZTKE frakciójának vezetője, aki egyébként az egészet elindította tavaly szeptemberben – írja a nyugat.hu. Czeglédy bejelentette, az igazságügyi szakértő a felvételt valósnak találta, és véleménye szerint nem is manipulálták azt. Megjegyezte, ha nem így lenne, akkor a kormánypárti sajtó már régen darabokra szedte volna az ügyet.

Czeglédy szerint az is biztos, hogy a felvétel egy, éppen a balatonfüredi kikötőben horgonyzó hajón készült. Azt mondta, ő azt is tudja, hogy mikor, de a nyomozás eredményessége miatt ezt nem árulhatja el. Kijelentette, a Nemzeti Nyomozó Iroda többször kihallgatta a hajó kapitányát, aki azt is elmondta, kik vettek részt a Balatonon és az Adrián megrendezett partikon.

Még mindig maradtak megválaszolatlan kérdések a videóról

Czeglédy szerint az is kiderült, hogy az egyik szombathelyi intézményvezető szállította Szombathelyről a prostikat, akiknél a kemény drog volt. Az intézményvezető vallomásában kijelentette, nem tudott arról, hogy azok a lányok prostituáltak voltak, és nem tudott a náluk lévő drogokról sem. Ő egyébként biztos abban, hogy a felvételen Lazáry van, de nem a drogfogyasztáson van a hangsúly, a hatóság elsősorban azt akarja kideríteni, honnan és mi módon érkezett a kemény drog.

Pénzt adnának bizonyítékért

Czeglédy információi szerint a nyomozók hajmintát kértek Lazárytól, ám ezt ő megtagadta, kényszeríteni pedig nem tudják. Hozzátette, a testület több tagja biztosan nem érintett az ügyben, megemlítette Horváth Csaba, Takátsné Tenki Mária, Lendvai Ferenc, Puskás Tivadar nevét.

Czeglédy úgy tudja, létezik egy hosszabb videó is, ami neki nincs meg, de az NNI-nek valószínűleg igen, de akiknek a birtokában bizonyítékok vannak, azok nagyon félnek. Kijelentette, továbbra is érvényes ígéretük, hogy ha valakinek bizonyítékai vannak az ügyben, azokért egymilliót fizetnek.

Leszögezte, ha továbbra sem halad előre az ügy, akkor nyilvánosságra hozza saját tanúvallomását, amiben konkrét adatok és nevek is vannak.

A szombathelyi drogbotrány tavaly szeptember végén robbant ki, amikor Czeglédy Csaba egy sajtótájékoztatón bejelentette, bizonyítékaik vannak arra, hogy az egyik fideszes városvezető rendszeresen keménydrogot fogyaszt. Néhány nappal később aztán nyilvánosságra került egy videó, amin egy Lazáry Viktorhoz hasonlító férfi úgy tesz, mint aki éppen kokaint szippant fel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik