Belföld

Kihallgatták a kokainbotrányba keveredett fideszes politikust

lazary(960x640)(1).jpg (lazáry viktor, )
lazary(960x640)(1).jpg (lazáry viktor, )

Valószínűleg tanúként hallgathatták ki még decemberben Lazáry Viktort abban az ügyben, amelyet egy rá megszólalásig hasonlító férfi kokainszívását bemutató videofelvétel pattintott ki – írja a Blikk.

A Blikk úgy tudja, nem gyanúsítottként idézték a szombathelyi politikust, így vélhetően csak tanúként nyilatkozott. Lazáry tavaly december második felében, ügyvédje kíséretében járt az Nemzeti Nyomozó Irodánál.

A Blikk szerint az a tény, hogy a nyomozók hónapokkal a nyomozás megindítása és az azóta tartó adatgyűjtés után beidézték a fideszes politikust, azt jelenti, hogy ők is azt feltételezik, nem hamisított felvételről van szó. A Nemzeti Nyomozó Irodánál mindenesetre ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás.


Lazárytól vizeletet vettek (Fotó: MTI)

A drogügy tavaly szeptember végén robbant ki, miután a szombathelyi szocialisták nyilvánosságra hoztak egy rejtett kamerával készített videót, amelyen egy fiatal férfi, állításuk szerint Lazáry Viktor alpolgármester orrán keresztül drogot szív fel. A felvételről időközben kiderült, hogy a Balatonon, egy bérelt jachton készült 2012 őszén, ahol egy csapatépítő tréninget tartottak több városi politikussal. A szocialisták feljelentést tettek, először a Vas megyei rendőrök indítottak eljárást, majd az ügy az NNI-hez került. Az alpolgármester korábbi állítása szerint nem ő látható a felvételen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik