Közélet

Óvónőre támadt a terhes anyuka Hevesben

A dühöngő nő torkon ragadta és szekrénynek lökte a nevelőt, ezzel a frászt hozta az éppen uzsonnázó gyerekekre.

Soron kívüli eljárásban, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt állította bíróság elé a Hevesi Járási Ügyészség azt az anyát, aki az erki óvodában megtámadta és bántalmazta az egyik óvodai nevelőt. Az asszony azért dühöngött, mert megtudta, hogy gyermekét korábban egy másik kisóvodás arcon ütötte.

A nő április 7-én, a délutáni órákban jelent meg az épületben. Először megállt gyermeke csoportszobájának ajtajában, és szidni kezdte az nevelőt – az óvoda vezetőjét – aki épp a gyerekeknek adott uzsonnát, majd megindult felé és nekitámadt: torkon ragadta és a szekrénynek lökte.

Csak azért engedte el, mert a dajka közbelépett. Őt is megfenyegette, majd elviharzott. Az ügyészség szerint a nő viselkedésével nem csak a nevelőket, a gyerekeket is megijesztette.

Az ügyészség – tekintettel arra, a nő  terhes volt és két kiskorú gyermeket nevel, felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. Az ügyészi indítványnak helyt adva a bíróság egy év börtönbüntetést szabott ki három évre felfüggesztve, el pártfogó felügyeletét is elrendelte.

Az ítélet jogerős – közölte a Heves Megyei Főügyészég kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik